Cocostar Kek Tarifi

Malzemeler:
Keki için;

* 2 yumurta ( Oda sıcaklığında olsun )

* 1 çay bardağı şeker

* 2 çay bardağı süt ( 1 çay bardağı kekin üzerine dökmek için )

* Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ

* 2,5 yemek kaşığı kakao

* 1 paket kabartma tozu

* 2 çay bardağı un
Cocostar için;

* 4 su bardağı süt

* 1 su bardağı şeker

* 6 yemek kaşığı irmik

* 1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için;

* 1 kutu krema

* 1 kare paket bitter, 1 kare paket sütlü çikolata,

* Yada arzu ederseniz çikolata sosu

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri 5 dk çırpın. Daha sonra 1 çay bardağı sütü ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından kakao ve unu eleyerek ekleyip spatula ile alttan üsten karıştırın. Yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. 180 derecelik fırında pişirin. Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin. Kek pişip ılınınca biraz ayırdığımız 1 çay bardağı sütü kekin üzerine dökün.
Cocostar yaparken hindistan cevizi hariç, süt, şeker ve irmik’i tencerede pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
Kekinizi kalıptan çıkarıp üzerinde ki bombeliği bıçak yardımı ile alıp düzleştirin. Dümdüz olsun. Cocostar karışımını kekin üzerine eşit şekilde dökerek yayın.
Üzeri için kremayı ocakta ısıtın kaynama noktasına gelince çikolataları atıp karıştırın. Pastanın üzerine güzelce dökün. 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.

Bir önceki yazımız olan 3 Malzemeli Un Kurabiyesi başlıklı makalemizde fındıkkurabiye, kurabiye ve unkurabiyesi hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.