Çikolatalı Tart Kek Tarifi

Malzemeler: 
* 1 su bardağı toz şeker 

* 1 çay bardağı süt

* 1 çay bardağı sıvı yağ

* 2 yumurta

* 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un

* 1 paket vanilya

* 1 paket kabartma tozu

* 2 yemek kaşığı kakao
Üzerine çikolata sosu için;

* 2 su bardağı süt

* 1 yemek kaşığı un

* 1 yemek kaşığı nişasta

* 4 yemek kaşığı toz şeker

* 3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
İlk önce kekimizi yapıyoruz. Yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Sütü, sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ayrı bir kapta unu, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu bir karıştırıp karışıma ekleyerek tekrar çırpıyoruz. Kıvam alınca margarin ile yağlayıp hafif un serpiştirdiğimiz tart kalıbımıza karışımı döküyoruz. 160 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişiriyoruz. Pişirince soğuması için fırından çıkarıp kenara alıyoruz. 
Sıra geldi üzerine dökeceğimiz çikolata sosunu yapmaya. Tencereye bütün malzemeleri ekleyip pişirelim. Üzeri kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak sosu ılıtalım. 
Daha sonra soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına ters çevirelim. Kekimizin boş olan bölümüne sosu eşit şekilde yayalım. Dilerseniz kakaolu krem şanti ile süsleyebilir dilersenizde üzerine hindistan cevizi veya toz fıstıkla süsleme yapabilirsiniz. 

Bir önceki yazımız olan Brokoli Çorba Tarifi başlıklı makalemizde brokoliçorbası ve çorba hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.