Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi

Malzemeler:

* 3 yumurta

* 1 çay bardağı sıvı yağ

* 1,5 çay bardağı süt

* 1 çay bardağı hindistan cevizi

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 paket vanilya

* 1 paket kabartma tozu

* 2 su bardağı tam tahıl buğday unu

* Yarım çay bardağı damla çikolata
Üzeri için;
* 1 paket 200ml krema

* 2 paket 80 gr sütlü çikolata yada bitter çikolata

* 2 muz

* Süslemek için damla çikolata ve hindistan cevizi 
Yapılışı:
İlk önce sıvı malzemeler derin bir kaba alalım. Yumurta, sıvı yağ ve sütü iyice çırpalım. 
Başka bir kapta kuru malzemeleri karıştıralım. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek kaba koyalım. Şekeri ve hindistan cevizinide ekleyerek karıştıralım. 
Sıvı malzemeye kuru malzemeyi ekleyerek bir kaşıkla karıştıralım. Son olarak damla çikolatasınıda ekleyip karıştıralım.
Tart kalıbımızı yağlayalım ve un serpiştirelim ki kek kalıptan rahat çıksın. Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. 
Muzları dilimleyelim. Ve çikolatamızı hazırlayalım. 
Çikolata sosumuz için; kremayı derin bir tavada güzelce ısıtalım. Isınan kremaya çikolatalarımızı kırarak eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım. 
Kekimizi fırından çıkarıp ters çevirip soğutalım. Soğuyan kekin üzerine muz dilimlerini koyup çikolata sosunu dökelim. Üzerine biraz hindistan cevizi serpip birazda damla çikolatalarla süsleme yapalım. 
Bir gece dolapta bekledikten sonra ertesi güne misafirlerinize servis edebilirsiniz. 

Bir önceki yazımız olan Stresi Azaltan Mucize Karışım başlıklı makalemizde negatifenerji, stres ve sutuzsirke hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.