Çikolatalı Güllaç Tarifi Malzemeleri:
- 7 adet güllaç yaprağı
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 80 gr sütlü çikolata
- 1 su bardağı toz şeker
- İçi ve üzeri için fındık kırığı ve arzu ettiğiniz meyve ile süsleme

Çikolatalı Güllaç Yapılışı:
İlk önce sütü ısıtıyoruz. Isınan süte çikolatayı atıp eritiyoruz. Kakaoumuzu ekliyoruz ve sütün sıcaklığı parmak değecek şekilde olunca, bir borcama yaprakları diziyoruz. Her bir yaprağı bu sütle ıslatıyoruz. 3. Sıradan sonra arasına fındık parçalarını serpiştiriyoruz. Son 4 katıda ıslatıp kalan sütün hepsini tepsimize döküyoruz.
Üzerini süsleyip dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Bir önceki yazımız olan Ramazan Pidesi Tarifi başlıklı makalemizde pide ve ramazanpidesi hakkında bilgiler verilmektedir.