Çatal, Kaşık ve Bıçaklarda Su Lekesi Nasıl Çıkar?

Makinaya atıp yıkasak dahi bazen çatal, kaşık ve bıçaklarımızda su lekesi kalabiliyor. Ve yahut üzerine yapışan ve çıkmayan bir yemek lekesi varsa nasıl çıkartacağım diye düşünmenize gerek yok.

Yapmanız gereken geniş bir kaba önce yarısına kadar ılık su doldurun. 2 yemek kaşığı karbonat, 1 çay bardağı kadar da sirke koyun. ( Üzüm yada elma fark etmez ) Kaşık yardımızla karıştırıp karbonatın erimesini sağlayın. Daha sonra çatal, kaşık ne varsa koyun. Sonra yeniden üzerine ılık su koyun. 1 saat kadar suda bekletin. Sonrasında durulayıp güzelce kurulayın.

Sonucuna bayılacaksınız. Hazır bayramda yaklaşmışken size harika bir öneri.

Bir önceki yazımız olan Kelle Paça Tarifi başlıklı makalemizde evde kelle paça yapımı, gaziantep kelle paça tarifi ve kelle paça çorbasının tarifi hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir