Bulgur Köftesi Tarifi

Malzemeler:

Bulgur için:

• 2 su bardağı köftelik bulgur

• 1 çay bardağı irmik

• 1 su bardağı un

• 1 adet yumurta

• Arzu edilen miktarda tuz

• Su

Üzeri için:

• 1 parça tavuk göğsü

• 1 kase süzme yoğurt

• Toz biber, pul biber, nane ve tuz

• Ceviz, kaju

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

İlk önce tavuğunuzu haşlayın. Haşlanan tavuğu didin. Daha sonra derin bir kaba bulguru ve irmik’i koyun. Kaynamış sudan yaklaşık 2-3 su bardağı kadar döküp 5-10 dakika üzeri kapalı şişmesini bekleyin.

5-10 dakika bekledikten sonra karışıma yumurta, un ve tuzu ekleyip karıştırın. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp hatta birazda suyla ellerinizi ıslatarak küçük toplar elde edin.

Derin bir tencereye su koyup kaynatın. Hazırladığınız köfteleri bu suda haşlayın. Köfteler haşlanırken süzme yoğurdu biraz suyla açın. Bir tavada ceviz, kaju ve baharatları karıştırıp biraz kızdırın.

Haşlanan köfteleri servis tabağına alın. Üzerine önce yoğurt, tavuk ve sonra ceviz ve kaju karışımını dökün.

Afiyet olsun.

Bir önceki yazımız olan Sucuk Evde Nasıl Saklanır başlıklı makalemizde sucuğun küflenmesi nasıl önlenir, sucuk küflenmesin diye ne yapılır ve sucuk nasıl muhafaza edilir hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir