Bisküvili İrmik Tatlısı

Malzemeler:
Tabanı için;

* 3 paket kakaolu kremalı bisküvi (negro)

* 1 yemek kaşığı tereyağ

* 5-6 kaşık süt
Muhallebisi için;

* 1,5 litre süt

* 16 yemek kaşığı irmik

* 10 yemek kaşığı şeker ( Şeker arzuya göre arttırılabilir yada azaltılabilir )

* 1 paket vanilya
Üzeri için;

* Yarım su bardağı süt

* 1 paket krem şanti

* Yarım paket rondoda çekilmiş yada kırılmış kakaolu kremalı bisküvi (negro) 
Yapılışı: 
Öncelikle bisküvileri rondodan geçirin. Tereyağ ve süt ile karıştırıp kelepçeli tabanlı kalıba sıkıştırarak ve bastırarak kalıba koyup buzdolabına koyun. 
Muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocaktan alın. Dolaptaki bisküvi tabanlı kalıba dökün. Daha sonra tekrar buzdolabına koyun. 
Pasta soğuyup kıvam alınca bir kapta süt ve krem şantiyi çırpıp pastanın üzerine ekleyin. Son olarak yarım paket bisküviyide rondodan geçirip tatlının üzerine dökün. Dilerseniz fıstık içi ile dilerseniz çilekle süsleyip servis edebilirsiniz. 

Bir önceki yazımız olan Haşhaşlı Revani Tarifi başlıklı makalemizde haşhaşlırevani ve revani hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.