Baklavalı Kek

Baklavalı kek veya kekli baklava.Farklı tatlar için çok kolay bir tarif. Bayramda yapılabileceği gibi bu tatlı özel günlerde de yapılabilir.

Malzemeler:

  • 1 türk kahvesi fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olması gerekli)
  • Keki için:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı fındık veya ceviz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 1 su bardağı un (koyu olmalı kıvamı)
  • Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Açmak için nişasta
  • Üzeri için:
  • 150 gr tereyağ

Yapılışı:

Hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak yoğuralım.10 dk dinlendirelim.

Şerbeti için gereken malzemeleri tencereye alalım kaynamaya başlayınca altını kısarak 10 dk kaynatalım, soğuması için bir kenara alalım.

Kek için, yumurta ve şekeri çırpalım, süt ,dövülmüş fındık , un , vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım.

Yoğurduğumuz hamurdan 20 adet ceviz büyüklüğünde beze kopararak yuvarlayalım.

Bezeleri nişasta yardımıyla tabaktan biraz daha küçük açalım.Aralarına nişasta serperek 10 lu 2 gurup halinde üstüste koyalım.

Üstüste koyduğumuz bezeleri merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açalım. .Düzgün olmasını isterseniz tepsiyi üzerine koyup aynı ebatta kesebilirsiniz.Tepsimize yerleştirelim

Kek hamurumuzu üzerine dökerek kaşık yardımıyla düzeltelim.Diğer yufkamızıda aynı şekilde merdaneyle açarak üzerine yerleştirelim.Keskin bir bıçak yardımıyla alt kısımdaki yufkaya değecek şekilde dikkatlice bıçağı kaldırmadan keselim.

Tereyağını kızdırarak üzerine dökelim.

180 c fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.İlk sıcaklığı geçince soğuyan şerbetimizi gezdirelim. Soğuyunca servis yapalım.

Bir önceki yazımız olan Buzdolabındaki hangi ürünü ne zamana kadar saklayabilirim ? başlıklı makalemizde buzdolabı, sağlık ve saklamak hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.