Malzemeler:
* 4 adet yumurta,
* 1 su bardağı toz şeker,
* 1 su bardağı un (elenmiş),
* 1 paket kakao (25 gr),
* 1 paket vanilya,
* 1 paket kabartma tozu,
* 4 yemek kaşığı süt.
Üzeri İçin:
* 1 paket hazır çikolata sosu,
* 1,5 su bardağı süt(kek pişince üstüne dökülecek).
* 1 bardak soğuk süt
* 2 paket krem şanti ( Kutudan çıkan paketler)
Yapılışı:
Yumurtaları ve toz şekeri çırpalım.Üzerine kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu, unu ve sütü ilave edip iyice çırpalım.
Kek hamurunu yağlanmış dikdörtgen borcama veya yuvarlak tepsiye dökelim.
Önceden ısıtılmış 170-180° fırında 25-30 dakika pişirelim.
Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayalım ve soğutalım.
Pişen kekin üzerine 1,5 su bardağı sütü gezdirerek dökelim.
1 bardak soğuk sütle krem şantiyi çırpıp kekin üzerine yayın. Sonra üzerine çikolata sosunu döküp düzgünce yayalım.
Kekimizi bir süre dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Not: Keki çok yumuşak sevmeyenler yarım bardak süt ile keki ıslatabilir.
Kekin üzerini streç ile kapatıp 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli oluyor.
Bir önceki yazımız olan Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi başlıklı makalemizde kurabiye ve tuzlukurabiye hakkında bilgiler verilmektedir.