Ağlayan Kek Tarifi

 
Malzemeler: 
* 4 adet yumurta,

* 1 su bardağı toz şeker,

* 1 su bardağı un (elenmiş),

* 1 paket kakao (25 gr),

* 1 paket vanilya,

* 1 paket kabartma tozu,

* 4 yemek kaşığı süt.

Üzeri İçin:

* 1 paket hazır çikolata sosu,

* 1,5 su bardağı süt(kek pişince üstüne dökülecek).

* 1 bardak soğuk süt 

* 2 paket krem şanti ( Kutudan çıkan paketler)

Yapılışı: 

Yumurtaları ve toz şekeri çırpalım.Üzerine kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu, unu ve sütü ilave edip iyice çırpalım.

Kek hamurunu yağlanmış dikdörtgen borcama veya yuvarlak tepsiye dökelim.

Önceden ısıtılmış 170-180° fırında 25-30 dakika pişirelim.

Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayalım ve soğutalım.

Pişen kekin üzerine 1,5 su bardağı sütü gezdirerek dökelim.

1 bardak soğuk sütle krem şantiyi çırpıp kekin üzerine yayın. Sonra üzerine çikolata sosunu döküp düzgünce yayalım.

Kekimizi bir süre dinlendirdikten sonra servis yapalım.

Not: Keki çok yumuşak sevmeyenler yarım bardak süt ile keki ıslatabilir.

Kekin üzerini streç ile kapatıp 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli oluyor.

Bir önceki yazımız olan Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi başlıklı makalemizde kurabiye ve tuzlukurabiye hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.