Sütlü Kadayıf Sarması

Malzemeler: – 2 adet hazır baklava yufkası

– Tel kadayıf

– Kırılmış fındık

– Üzeri için eritilmiş tereyağı

Şerbeti için:

– 3 su bardağı süt

– 3 su bardağı şeker 

Yapılışı:

2 baklava yufkasını üst üste serip ikiye bölelim. Önce bi yarısını sonra diğer yarısına, ilk önce kadayıfı sonrada fındıkları eşit şekilde serpelim. Daha sonra rulo yapıp eşit şekilde keselim. Tepsimize içi görünecek şekilde yerleştirelim. Tepsimiz dolunca üzerine eritilmiş tereyağını güzelce dökelim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ardından bir tencerede sütü ve şekeri karıştıralım. Unutmayın şeker eriyene kadar ocakta ısıtacağız. Tatlımız pişince, şerbetimizde ılık olacak şekilde dökelim. Soğuduktan sonra servis edebiliriz. 

Bir önceki yazımız olan Kolay Sütlü Nuriye Tatlısı başlıklı makalemizde baklava, bayram ve sütlünuriye hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.