Kolay Sütlü Nuriye Tatlısı

Malzemeler: 
– 40 yaprak hazır baklavalık yufka

– 350 gr tereyağı

– 4 su bardağı dövülmüş fındık

Şerbeti için malzemeler:

– 3 su bardağı süt 

– 1,5 su bardağı su

– 3 su bardağı toz şeker

Yapılışı: 

Öncelikle tereyağını eritin. Fırın kabına baklavalık yufkalarını 20 kat aralarına tereyağı sürerek yayın. 20. kata fındıkları serpiştirin. Kalan son 20 kat yaprağıda yine aralarına tereyağı sürerek yayın. Kenarlarını bıçak ile kesip fazlalıkları ayırın. Tatlımızı eşit kareler halinde kesip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişirin. 
Ardından şerbeti hazırlamak için, tencereye su, süt ve şekeri ilave edip şeker eriyinceye kadar ocakta ısıtın. Şerbetimizi kaynatmıyoruz. Şeker eriyince ocaktan alıyoruz. Baklavamız fırından çıkınca 1-2 dk dinlendikten sonra ılık olan şerbetimizi üzerine eşit şekilde dökelim. Soğuduktan sonra üzerine süslememizi yapınca servise hazırdır. 

Bir önceki yazımız olan Evde Klimasız Serinleme başlıklı makalemizde serinleme, sıcak ve tatil hakkında bilgiler verilmektedir.

Kolay Sütlü Nuriye Tatlısı” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.